De 3 Beste Autobandenpompen voor 2024

Ik heb voor u de 3 beste draagbare bandenpompen getest die op de sigarettenaansteker van uw auto kunnen worden aangesloten. Ze zijn geselecteerd omdat ze de meeste beoordelingen en de hoogste cijfers op Amazon hebben. Ze zijn compact, niet duur en kunnen uw redding zijn! Laten we de test nu bekijken!

Gilbert Val

Hoofdredacteur van Allebandenspanning.nl en auto-expert. Ik test elk product persoonlijk om betrouwbare analyses te leveren.

Vergelijkingstabel van de beste bandenpompen

Notitie
Klantbeoordelingen op Amazon
Afmetingen
Gewicht
Slanglengte
Programmeerbaar
Scherm
LED-licht
Opbergtas
Geluid bij het oppompen
Oppomptijd van 0,5 bar naar 2,2 bar
Bijzonderheden en accessoires
Amazon Prime
Op voorraad
Winnaar van de vergelijking

Fortem

FRTM-DAC

18/20

4.4/5
21437 beoordelingen
21 x 17 x 9 cm
0.9 kg
3.6 m
Oui
Achtergrondverlicht LCD
Oui
Oui
86 db
6.48 mn
Notitie
Oui
Oui

AstroAI

A220B

15/20

4.4/5
68588 beoordelingen
22 x 18 x 10 cm
1 kg
3.15 m
Oui
Achtergrondverlicht LCD
Oui
Non
89 db
6.46 mn
Notitie
Oui
Oui

WindGallop

LD-08

12/20

4.3/5
7291 beoordelingen
14 x 14 x 7 cm
0.5 kg
2.8 m
Non
Achtergrondverlicht LCD
Non
Oui
88 db
8.38 mn
Notitie
Oui
Oui

Hoe werkt een bandenpomp?

De bandenpomp voor de sigarettenaansteker is speciaal ontworpen voor automobilisten die een snelle en effectieve oplossing willen om de bandenspanning aan te passen. Het werkt vrij eenvoudig:

 1. Stroomvoorziening: De pomp wordt direct aangesloten op de sigarettenaansteker van uw auto. Deze aansluiting levert een 12-volt stroombron, waardoor de pomp kan werken zonder externe batterij.
 2. Ingebouwde manometer: Eenmaal aangesloten, tonen de meeste modellen de huidige bandenspanning met een manometer. Dit stelt u in staat om precies te weten hoeveel lucht er moet worden toegevoegd of verwijderd. Op de 3 modellen die ik test, wordt de druk weergegeven op een verlicht LCD-scherm.
 3. Instellen van de druk: Bij veel modellen kunt u de gewenste druk instellen. De pomp stopt automatisch zodra deze druk is bereikt. Handig!
 4. Oppompen: Plaats het mondstuk van de pomp op het ventiel van de band en zet het apparaat aan. De lucht wordt dan aangezogen door de pomp, gecomprimeerd en vervolgens in de band geïnjecteerd totdat de gewenste druk is bereikt.

Compact, efficiënt en gemakkelijk te gebruiken, de bandenpomp voor de sigarettenaansteker is een must-have voor elke bestuurder die zijn banden in perfecte staat wil houden, waar dan ook.

Voordelen en nadelen van het hebben van uw eigen autobandenpomp

Het hebben van uw eigen autobandenpomp heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Hier is een overzicht om u te helpen de voor- en nadelen af te wegen:

Voordelen

 • Gemak: Geen trips meer naar het tankstation. Met uw eigen pomp kunt u de bandenspanning aanpassen waar u ook bent, en dat in slechts enkele minuten.
 • Besparingen: Ondanks de initiële investering, bespaart het bezitten van een pomp u geld op het tankstation. Sommige stations vragen namelijk geld voor het oppompen van banden.
 • Betrouwbaarheid van het oppompen: Het is belangrijk om de bandenspanning te meten als de banden koud zijn. Als u naar een tankstation moet, zult u meestal uw banden oppompen als ze warm zijn.
 • Helpen van anderen: U kunt uw familie, vrienden, buren of zelfs mensen die langs de kant van de weg gestrand zijn of met te zachte banden rijden, helpen. Het is net als startkabels voor de accu. Altijd handig!

Nadelen

 • Omvang: Hoewel de meeste moderne pompen compact zijn, nemen ze toch ruimte in beslag in de kofferbak.

Samenvattend is het bezitten van uw eigen autobandenpomp een verstandige investering voor de meeste bestuurders. De voordelen op het gebied van gemak, besparingen en veiligheid wegen ruimschoots op tegen de nadelen...

Beoordeelde bandenpompen

Fortem - FRTM-DAC

De FORTEM FRTM-DAC bandenpomp is een compacte pomp geschikt voor het oppompen van banden van verschillende voertuigen: auto's, vrachtwagens, SUV's en motoren. Maar ook voor andere opblaasbare artikelen zoals sportballen, luchtbedden en zwembadspeelgoed, dankzij de drie meegeleverde mondstukken.

Hij wordt aangesloten op de DC-12V sigarettenaansteker van uw voertuig en heeft een automatische stopfunctie zodra de doeldruk is bereikt, waardoor het risico op overmatig oppompen wordt voorkomen. Hij is ook voorzien van een LED-lamp, waardoor dit apparaat bijzonder geschikt is voor nachtelijk gebruik in noodgevallen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren: geel, zwart, blauw en rood.

Samenvatting van positieve recensies

 • Handig en gebruiksvriendelijk: het apparaat wordt door veel gebruikers als handig en eenvoudig in gebruik beschouwd.
 • Automatische stopfunctie: de functie waarmee het apparaat automatisch stopt zodra de gewenste druk is bereikt, wordt zeer gewaardeerd.
 • Draagbaar en compact: meerdere beoordelingen benadrukken het gemak van vervoer dankzij de kleine afmeting.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: velen vinden dat het product goede kwaliteit biedt voor zijn prijs.
 • Makkelijke drukinstelling: het apparaat maakt het gemakkelijk om de gewenste druk in te stellen, met een display dat helpt bij het bepalen van de gewenste druk.
 • Versatile: sommige beoordelingen vermelden dat het apparaat wordt geleverd met verschillende mondstukken, waardoor het voor diverse toepassingen gebruikt kan worden.
 • LED-verlichtingsfunctie: hoewel het nut van de LED-verlichtingsfunctie ter discussie staat, is deze aanwezig op het apparaat.

Samenvatting van negatieve recensies

 • Geluid: verschillende gebruikers merken op dat de motor erg luidruchtig is tijdens gebruik.
 • Kabellengte: hoewel sommigen de kabellengte voldoende vinden, merkt een beoordeling op dat de kabel langer zou kunnen zijn.
 • Nauwkeurigheidsproblemen met de drukmeter: een gebruiker merkt een drukverschil op tussen de meter van het apparaat en die van zijn auto-dashboard.
 • Problemen met de automatische stopfunctie: een gebruiker meldt dat de automatische stopfunctie niet werkt zoals verwacht.
 • Betrouwbaarheidsproblemen: een beoordeling geeft aan dat het apparaat na slechts een paar keer gebruik is gestopt met werken en wijst op een gebrek aan responsiviteit van de klantenservice.
 • Opbergmoeilijkheden: een gebruiker vermeldt dat het enigszins moeilijk is om de voedingskabel terug te vouwen en op te bergen in de achterste behuizing van het apparaat.
 • Onnodige LED-verlichting: een gebruiker merkt op dat de LED-verlichtingsfunctie niet erg nuttig is, omdat deze alleen werkt tijdens het oppompen.
Bandenpomp FORTEM FRTM-DAC Bandenpomp FORTEM FRTM-DAC in zijn tas

AstroAI - A220B

De AstroAI bandenpomp kan autobanden met afmetingen 195/55R15 in slechts 5 minuten oppompen met een debiet van 35 L/min. Hij is voorzien van een verlicht LCD digitaal scherm en een LED-lamp. Het apparaat is programmeerbaar met een automatische stopfunctie, waardoor de gewenste druk kan worden ingesteld met de + en - knoppen, waarna de compressor vanzelf stopt zodra deze druk is bereikt. Dit voorkomt het risico op overmatig oppompen. Let op: het wordt aanbevolen om de compressor te laten rusten en afkoelen na 10 tot 15 minuten continu gebruik.

Het wordt geleverd met verschillende accessoires, waaronder een reserve zekering, twee conische luchtmondstukken, een naaldadapter, een ventielverlenger en een Schrader-ventieladapter, waardoor het apparaat voor een breed scala aan toepassingen kan worden gebruikt.

Samenvatting van positieve recensies

 • Eenvoudig in gebruik: Gebruiksgemak met automatische stop bij de vooraf ingestelde druk, waardoor het apparaat zonder toezicht kan worden gebruikt.
 • Compact formaat: Compacte afmeting die niet veel ruimte inneemt, waardoor het gemakkelijk op te bergen en te vervoeren is in een voertuig.
 • Verlichte manometer: Aanwezigheid van een verlichte digitale manometer die een pluspunt is, helpt bij het gemakkelijk controleren en regelen van de bandenspanning.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: Goede prijs-kwaliteitverhouding, met meerdere gebruikers die de aankoop van het product aanbevelen.
 • Extra functies: Extra functies zoals een geïntegreerde LED-lamp voor gebruik in het donker worden gewaardeerd.

Samenvatting van negatieve recensies

 • Hoge geluidsniveaus: Relatief hoog geluidsniveau tijdens gebruik (80dB vermeld in de beschrijving).
 • Potentieel oververhitting: Enkele zorgen over oververhitting bij continu gebruik, met name een vermelding van een slang die smelt bij het aansluitpunt met de compressor.
 • Onnauwkeurige handleiding: Een gebruiker heeft aangegeven dat de handleiding weinig gedetailleerd is, wat suggereert dat zorgvuldig lezen voor gebruik noodzakelijk is.
 • Beperkende kabel: Sommige gebruikers hebben gemeld dat de voedingskabel mogelijk onvoldoende is om een stroom tot 10A te ondersteunen, en dat de kabellengte beperkend kan zijn.
 • Suggesties voor verbetering: Suggesties voor toekomstige verbeteringen, waaronder een opbergdoos voor accessoires en een beter warmtebeheer tijdens gebruik.
 • Onzekere duurzaamheid: Zorgen over de duurzaamheid en levensduur van het product, hoewel dit niet breed gerapporteerd is.
Bandenpomp AstroAI - A220B

WindGallop - LD-08

De draagbare WindGallop bandenpomp sluit u eenvoudig aan op de 12V-aansluiting van uw auto, en het digitale scherm maakt het mogelijk om te wisselen tussen verschillende drukeenheden.

Hij wordt geleverd met 3 extra mondstukken, waardoor het apparaat compatibel is met verschillende uitrustingen zoals fietsen, motoren, SUV's, evenals sportuitrustingen en opblaasbaar speelgoed.

Samenvatting van positieve recensies

 • Compactheid: Compact en gemakkelijk op te bergen in het voertuig.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Eenvoudig in gebruik: Eenvoudig te gebruiken met een handig digitaal display.
 • Versatile: Veelzijdig met verschillende meegeleverde mondstukken.
 • Noodopblazen: Werkt goed voor noodopblazen en bandenspanning aanpassingen.
 • Drukcontrole: Goed geschikt voor het regelmatig controleren en aanpassen van de bandenspanning.
 • Kwaliteitstassen: Goede kwaliteit tassen voor opslag.

Samenvatting van negatieve recensies

 • Onvoldoende vermogen: Gebrek aan kracht, vooral voor drukken hoger dan 2.7 bar.
 • Geluid: Kan vrij luidruchtig zijn tijdens gebruik.
 • Langzaam opblazen: Kan langzaam zijn bij het oppompen, vooral boven de 2 bar.
 • Geen leegloopknop: Sommige gebruikers zouden graag een extra knop hebben om te kunnen leeglopen in geval van te hoge druk.
 • Slechte nauwkeurigheid: Enkele opmerkingen over het gebrek aan nauwkeurigheid van de drukmeting.
 • Kwetsbare constructie: Een gebruiker merkte op dat het product fragiel lijkt en niet stevig.
Bandenpomp WindGallop - LD-08 Bandenpomp WindGallop - LD-08 in zijn tas

Beoordelingscriteria

Omvang en Opberging

De 3 geteste bandenpompen

Zoals u kunt zien, zijn het vrij compacte modellen. Ze kunnen gemakkelijk onder een stoel of in de kofferbak worden geschoven. Het is vermeldenswaard dat de modellen van Fortem en WindGallop met een opbergtas worden geleverd. De opberging van slangen en kabels is goed geïntegreerd in deze 2 modellen. Dit is niet het geval voor het AstroAI-model: geen opbergtas en geen efficiënt systeem voor het oprollen van de slangen rond de pomp...

Lengte van de slang

Slanglengte van de 3 modellen Resultaat slanglengte van de 3 modellen

Lengte tussen de sigarettenaansteker en de bandenpomp: De Fortem en AstroAI zijn meer dan 3 meter lang. Daaraan moet ongeveer 30 cm worden toegevoegd voor de lengte tussen de pompbehuizing en het ventiel.

De AstroAI pomp aangesloten

De bovenstaande foto is genomen met het AstroAI-model (3,15m). Op mijn Toyota Rav 4, achterwielen (dus het verst van de sigarettenaansteker), past het gemakkelijk.

Prestatietest oppompen 0,5 bar -> 2,2 bars

Het testprotocol is als volgt:

 • Ik laat de rechtervoorband volledig leeglopen en gebruik altijd dezelfde band.
 • Eenmaal leeggelopen, sluit ik de pomp aan.
 • Start de pomp.
 • De stopwatch start wanneer we 0,5 bar bereiken en stopt wanneer we 2,2 bar bereiken.

Ter informatie, mijn band is een Continental model 225/65 R17. Dat begint aanzienlijk te worden.

De resultaten:

Resultaat van de AstroAI oppomptest
AstroAI: 6 minuten 46 seconden
Resultaat van de Fortem oppomptest
Fortem: 6 minuten 48 seconden
Resultaat van de Windgallop oppomptest
Windgallop: 8 minuten 38 seconden

Veelgestelde vragen over autobandenpompen

Waarom is het belangrijk om een goede bandenspanning te behouden?

Een juiste bandenspanning zorgt voor een betere wegligging, vermindert de slijtage van de banden, optimaliseert het brandstofverbruik en garandeert veilig rijden.

Hoe weet ik wat de aanbevolen spanning voor mijn banden is?

De aanbevolen spanning staat vaak vermeld op een sticker aan de binnenkant van het bestuurdersportier, in het voertuighandleiding of op de zijkant van de band. U kunt ook simpelweg naar Allebandenspanning.nl gaan en het merk en model van uw auto selecteren. Wij bieden de bandenspanning voor meer dan 8.000 voertuigen...

Zijn alle bandenpompen compatibel met alle soorten voertuigen?

De meeste bandenpompen zijn universeel, maar het is altijd beter om de compatibiliteit met de fabrikant te controleren.

Hoe lang duurt het om een band op te pompen met deze apparaten?

Dit hangt af van de capaciteit van de pomp en de grootte van de band. Zoals aangegeven in onze test, kan dit variëren van 6 tot 9 minuten voor een band van gemiddelde grootte.

Kan mijn bandenpomp werken met een andere stroombron dan de sigarettenaansteker?

De modellen die we hebben getest zijn specifiek ontworpen voor sigarettenaanstekers. Er zijn echter sommige pompen op de markt die kunnen worden aangesloten op stopcontacten of werken op batterijen.

Is er een risico op overmatig oppompen met deze apparaten?

Veel moderne pompen hebben een automatische stopfunctie die overmatig oppompen voorkomt. Het is echter altijd goed om het proces te bewaken om elk risico te vermijden.

Wat is de gemiddelde levensduur van een draagbare bandenpomp?

Met de juiste zorg en normaal gebruik kan een kwalitatief goede pomp meerdere jaren meegaan.